Месо с кус-кус и зеленчуци
Рейтинг: Сложност: Изпробвана: 1 Любима на 22 готвача |
Снимката е добавена от steffanell
Необходими продукти
- • 1 кг телешко месо
- • 500 г кус-кус
- • 200 г нахут, престоял 12 часа накиснат
- • 1 глава лук
- • 1 бр. патладжан
- • 4 бр. моркови
- • 4 бр. големи домати
- • 100 г тиква
- • 3 бр. малки тиквички
- • 2 скилидки чесън
- • 1 връзка кориандър, магданоз
- • 1/2 с.л. червен пипер, 1 с.л. джинджифил, щипка шафран, щипка канела, сол
- • зехтин
Начин на приготвяне
Задушават се лукът и чесънът в зехтин и се прибавят шафранът, канелата, джинджифилът, червеният пипер, кориандъра, магданоза, всичко накълцано на дребно. Задушават се за 5 минути. Прибавя се нарязаното на парчета месо и се залива с вода, около 2/3 от обема на тенджерата. Прибавя се нахутът и се оставя да ври на слаб огън за 2 часа. След това се слагат тиквата, тиквичките, морковите и картофите, нарязани на шайби. Яденето стои на огъня още 20 минути. Отделно се вари кус-кусът, като се капва малко зехтин и сол. Поставя се кус-кус в чиния и се покрива с приготвеното ястие.
Рецептата е добавена от ivasa на 26 Юни 2009 г.
Още рецепти за:
Ястия с телешко месо ⋅ Ястия с тиквички ⋅ Ястия с патладжани ⋅ Ястия с нахут ⋅ Кус-кус ⋅ Мароканска кухня
Подобни рецепти
Коментари
Трябва да сте влезли с акаунта си за да може да пишете коментари, добавяте рецепти и снимки и организирате рецептите, които харесвате в Любими.
Регистрирай се сега!
или
Регистрирай се сега!
или
(не изисква регистрация)
# 8 steffanell [Изпробвал рецептата] | Вместо месо замених с риба, отгоре с пържени картофки и патладжан, с невероятен вкус...по арабски | 1 Мар 2016 |
снимки от steffanell [Изпробвал рецептата] |
1 Мар 2016 | |
# 7 steffanell [Изпробвал рецептата] | Кус куса го варих в тенджера на пара. Това ни е любимото ястие но с арабски подправки. Рецептата е много добра. [Изпробвана] | 19 Юли 2015 |
снимки от steffanell [Изпробвал рецептата] |
19 Юли 2015 | |
# 6 Aliana | На снимката е истинския, а и съм сигурна, че ястието трябва да е с него :-) иначе ще е само полу-мароканско :-) | 22 Авг 2009 |
# 5 ivandanser | Явно става въпрос за макароненото изделие кус кус, което се продава в България. Истинския кус кус само се залива с топла вода, не съм варила на пара, защото нямам такъв уред. | 22 Авг 2009 |
# 4 Aliana | Навин? Кук-кус на супа? Ти да не говориш за кус-куса, които само в БГ се нарича така? Иве, как се вари кус-кус? Той или се прави в горната от двете тенджери, само на парата на ястието, което ври отдолу, или се купува полуготов, залива се с вода 1: 1 и се оставя да престои 5 минути... | 22 Авг 2009 |
# 3 n12345n76 | мисля че кус кус са ще се наложе траино в нашата кухня минала та седмица правих подобна гозба " каквото има в хладилника" и използвак кус кус са като заместител на ориза получи се уникалн супа | 18 Авг 2009 |
# 2 ivasa [Автор на рецептата] | Да, ориенталските ястия са страхотни | 8 Юли 2009 |
# 1 samira | Страхотно вкусно ядене, аз работех преди време с една жена от Мароко, и тя често ме угощаваше с кускус като този с зеленчуци и месо, ммм, | 7 Юли 2009 |
снимки от ivasa [Автор на рецептата] |
26 Юни 2009 |
© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.