Пиле със стафиди (Збиб)
Необходими продукти
  • • 1.5 кг пиле или друга птица
  • • 3 глави лук
  • • 1 скилидка чесън
  • • 1/2 ч.л. куркума
  • • 1/2 ч.л. джинджифил на прах
  • • 300 г стафиди
  • • 2 с.л. захар
  • • 1/2 ч.л. канела
  • • 3-4 с.л. олио
  • • 30 г масло
  • • сол
  • • черен пипер
Начин на приготвяне
Пилето се нарязва на порции, подсушава се и се пържи в мазнината. Когато се зачерви се прибавя нарязания на полумесеци лук и пърженето продължава, докато лукът стане прозрачен. После се слагат куркума, джинджифил, чесън, сол и вода, да покрие месото. Вари се на умерен огън. Стафидите се слагат във вода, заедно с 2 с.л. захар и канелата и се варят 10 минути. След това се изцеждат и се слагат в яденето. Варенето продължава до като остане на мазнина.
Рецептата е добавена от korneliq на 2 Февруари 2008 г.
Още рецепти за:
Подобни рецепти
Коментари
Трябва да сте влезли с акаунта си за да може да пишете коментари, добавяте рецепти и снимки и организирате рецептите, които харесвате в Любими.
Регистрирай се сега!
или
вход с Facebook
(не изисква регистрация)
Няма коментари

Сподели рецептата

Във форума
Нови снимки
от krasikn10от Ella_22от Doroteyaот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот Ella_22от Ella_22от Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот krasikn10от Lirinka
Рецепти на деня
> <


© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.