Пиле с леща по марокански
Необходими продукти
  • • 450 г леща
  • • 1.5 кг пилешки гърди
  • • 1 ч.ч. + 2 с.л зехтин
  • • 1/2 ч.ч. винен оцет
  • • 3 с.л. кимион
  • • 2 скилидки чесън
  • • 4 ч.л. чили на прах
  • • щипка канела
  • • 1/2 връзка магданоз
  • • 1 глава стар лук
  • • сол
Начин на приготвяне
Лещата се оставя да заври в повече вода на умерен огън за около 20 минути или докато е готова. Отцежда се и се измива със студена вода. Чаената чаша зехтин се разбива с тел или миксер заедно с оцета, кимиона, 2 ч.л. чили, пресования чесън и една лъжичка сол. С 1 ч.ч. от този дресинг се залива още топлата леща и се разбърква добре. В останалите две лъжици зехтин се запържва нарязания на дребно лук, прибавят се нарязаните на хапки пилешки гърди, след три четири минути се прибавят 1 ч.л. кимион, 2 ч.л. чили, сол и канелата. Сместа се запържва още около 10 минути. Горещото пиле се сервира върху канапе от лещата. Залива се с останалия дресинг и се поръсва с магданоз.

Рецептата е добавена от pepeleon на 13 Септември 2010 г.
Още рецепти за:
Подобни рецепти
Коментари
Трябва да сте влезли с акаунта си за да може да пишете коментари, добавяте рецепти и снимки и организирате рецептите, които харесвате в Любими.
Регистрирай се сега!
или
вход с Facebook
(не изисква регистрация)
# 1
anjini
ентусиаст с миксер
страхотно ястие ;))15 Сеп 2010

Сподели рецептата

Във форума
Нови снимки
от krasikn10от Ella_22от Doroteyaот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот Ella_22от Ella_22от Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот krasikn10от Lirinka
Рецепти на деня
> <


© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.